Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.

Diaspora Invest

Proiectul Diaspora Invest este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toţi, Obiectivul specific 3.7: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană.

OBIECTIV MAJOR

Sprijinirea romanilor din Diaspora pentru demararea de afaceri start-up in Romania

Obiectivul general al proiectului îl constituie încurajarea antreprenoriatului în cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate ale României (Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru și Nord-Est), prin susținerea înființării de noi întreprinderi cu profil non-agricol în mediul urban. Beneficiarii vor fi persoane fizice cu vârsta peste 18 ani (șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă, inclusiv persoane care desfășoară o activitate independentă) care au reședința sau domiciliul în mediul rural sau urban din aceste regiuni și fac dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate pentru o perioadă de minim 12 luni anterior înscrierii în proiect.

DURATA DE IMPLEMENTARE 

Octombrie 2017 – Septembrie 2020

Proiectul urmărește:

  • Dezvoltarea abilităților și competențelor necesare înființării și dezvoltării unei afaceri în România pentru un număr de 250 de persoane fizice din Diaspora, prin furnizarea unui program de formare antreprenorială.
  • Oferirea unui număr de 30 de finanțări start-up în valoare de câte 177,000 lei fiecare pentru câștigătorii concursului de idei de afaceri.
  • Creșterea șanselor de reușită a afacerilor care vor fi înființate de cei 30 de beneficiari prin alte tipuri de sprijin, respectiv servicii personalizate de consiliere / consultanță / mentorat, care să permită transferul de know-how și experiență în înființarea și gestionarea de afaceri în România.
  • Crearea de 60 de noi locuri de muncă.
  • Dezvoltarea de mecanisme de sprijinire și promovare a afacerilor înființate prin proiect și a antreprenoriatului în general.

PARTENERIAT

  • Asociația Centrul de Dezvoltare SMART în calitate de lider partener
  • Liga Studenților Români Din Străinătate (LSRS)
  • Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea SUD-EST (PTIR-SE) 

Website: www.diasporainvest.ro

Asociatia Centrul de Dezvoltare SMART

cursuri de calificare - proiecte - consultanta fonduri
Cursuri de calificare. Investim in mod activ in sprijinirea comunitatii ca sa dezvoltam afaceri și oameni de succes. Este posibil, firesc pentru o societate care se respecta si, cel mai important, SMART.

detalii articol

 

 

Curs autorizat CNFPA Manager de Proiect

Cursuri de calificare - Consultanta fonduri europene

Prezentare curs: Programul de formare profesionala Manager de Proiect se bazeaza in principal pe etapele realizarii unui proiect tip cerere de finantare, imbinand interactiv partea teoretica cu cea practica.

detalii articol

Consultanta finantari

Fondurile structurale nerambursabile pot fi solutia dezvoltarii unei intreprinderi nou infiintata sau a uneia deja existenta pe piata.

Centrul de Dezvoltare SMART ofera servicii de consultanta  pentru administrttia publica si sectorul privat.

detalii articol

Centrul de Dezvoltare Smart

Consultanta fonduri nerambursabile | Proiecte | Cursuri

Telefon: +4 0336 101177
Fax: 
+4 0336 818613
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
 Bucharest, Romania - 1, Blanduziei  Street, sector 2 - Tel / Fax: +4 031 824 15 90/91 
 Galați, Romania - 3, Brailei, 1st Floor. postal code 800150 

Centrul de Dezvoltare Smart Galati - Servicii