Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.

Start Up Smart - Centrul de Dezvoltare SMART

Finantator: POS DRU, Axa Prioritară 3, Domeniul Major de Interventie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”

Perioada de desfasurare: 6 Februarie – 5 Decembrie 2015

Costul proiectului: 8.582.300 lei.

Solicitantul proiectului: 

Centrul de Dezvoltare SMART

Parteneri: Asociatia Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania, regiunea Sud-Est, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG

Obiectivul general: dezvoltarea competentelor antreprenoriale si sustinerea initiativelor antreprenoriale in vederea stimularii ocuparii pe cont propriu a persoanelor peste 18 ani care doresc sa initieze o activitate independenta, in regiunile de dezvoltare Sud-Est si Sud-Muntenia.

Grup tinta: 400 de persoane peste 18 ani din regiunile Sud-Est si Sud-Muntenia, care doresc sa intieze o activitate independenta

Activitatile proiectului:

 • Organizarea unei caravane de informare si constientizare privind oportunitatile oferite prin proiect si incurajarea antreprenoriatului in fiecare judet din regiunile Sud-Est si Sud-Muntenia;
 • Realizarea unei campanii de promovare a proiectului si a culturii antreprenoriale in mediul online
 • Organizarea a 20 de cursuri de competente antreprenoriale pentru 400 de participanti din grupul tinta
 • Organizarea unui concurs de idei de afaceri. Prin concurs, se vor selecta pentru finantare 42 de idei de afaceri, din care minim 40 din randul celor care au participat la cursurile de formare in competente antreprenoriale. Vor fi selectate minim 2 idei de afaceri pentru fiecare din cele 13 judete ale regiunilor de dezvoltare Sud-Est si Sud-Muntenia si minim 50% din ideile de afaceri castigatoare vor fi dezvoltate de persoane din grupul tinta eligibil care apartin categoriei de varsta 18-25 de ani, inmatriculati in invatamantul superior.
 • Finantarea planurilor de afaceri selectate in urma concursului de idei de afaceri. Prin aceasta activitate, se vor infiinta si finanta 42 de firme startup prin schema de ajutor de minimis "Sprijin pentru Antreprenori". Fiecare plan de afaceri selectat va fi finantat prin acordarea unei subventii in valoare de 86.500 lei. Fiecare intreprindere nou creata va asigura crearea a cel putin 2 locuri de munca si mentinerea lor pe o perioada de minim 6 luni dupa finalizarea proiectului.
 • Infiintarea si coordonarea Incubatorului de afaceri “Start UP Smart” ca centru de sprijin pentru initierea si dezvoltarea celor 42 de afaceri. In cadrul incubatorului de afaceri vor primi asistenta si servicii de mentorat pentru a avea succes in afacerile startup pe care le vor demara insa vor putea derula si activitati administrative precum si activitati de promovare ale produselor si serviciilor pe care le comercializeaza.
 • Organizarea unei Scoli de Afaceri care va dura 5 zile la care vor participa cei 42 de cursanti care au fost selectati in urma concursului de idei de afaceri sa primeasca subventii conform ajutorului de minimis.
 • Infiintarea Retelei Antreprenorilor Regionali. Aceasta retea va fi formata initial din cei 42 de antreprenori care primesc subventie in cadrul ajuorului de minimis. Reteaua va constitui un exemplu de buna practica care va furniza povesti de succes de antreprenoriat, pentru a incuraja si alte persoane din grupul tinta sa initieze activitati independente.
 • Organizarea a 8 sesiuni de mentorat in cadrul incubatorului Start UP Smart la care vor participa atat castigatorii subventiei dar si participantii cursurilor de competente antreprenoriale
 • Oferirea de sprijin integrat firmelor startup create prin proiect, constand in consiliere, sprijin pentru initierea afacerilor, surse de finantare noi, asistenta si post asistenta in sprijinul initierii afacerilor si a ocuparii pe cont propriu, noutati fiscale, networking, training vanzari.
 • Dezvoltarea si implementarea unei campanii de promovare a importantei principiilor incluziunii sociale si a egalitatii de sanse pe piata muncii.
 • Selectarea si dezvoltarea a 2 centre de sprijin pentru initierea afacerilor care sunt deja existente in regiunile de dezvoltare Sud-Est si Sud-Muntenia.

http://www.startupsmart.ro/

 

Asociatia Centrul de Dezvoltare SMART

cursuri de calificare - proiecte - consultanta fonduri
Cursuri de calificare. Investim in mod activ in sprijinirea comunitatii ca sa dezvoltam afaceri și oameni de succes. Este posibil, firesc pentru o societate care se respecta si, cel mai important, SMART.

detalii articol

 

 

Curs autorizat CNFPA Manager de Proiect

Cursuri de calificare - Consultanta fonduri europene

Prezentare curs: Programul de formare profesionala Manager de Proiect se bazeaza in principal pe etapele realizarii unui proiect tip cerere de finantare, imbinand interactiv partea teoretica cu cea practica.

detalii articol

Centrul de Dezvoltare Smart

Consultanta fonduri nerambursabile | Proiecte | Cursuri

Telefon: +4 0336 101177
Fax: 
+4 0336 818613
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
 Bucharest, Romania - 1, Blanduziei  Street, sector 2 - Tel / Fax: +4 031 824 15 90/91 
 Galați, Romania - 3, Brailei, 1st Floor. postal code 800150 

Centrul de Dezvoltare Smart Galati - Servicii