Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.

CURS AUTORIZAT CNFPA LUCRĂTOR ÎN COMERŢ

(Cod COR: 522 011)

Cursul de calificare în meseria de lucrător în comerţ este adresat şomerilor de lungă durată, de la nivelul judeţului Galaţi, ce doresc să îşi desfăşoare activitatea profesională în unităţile comerciale.

Lucrătorul în comerţ se ocupă în principal de comunicarea cu clienţii magazinului (punctului de vânzare), organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii magazinului (punctului de vânzare), efectuarea vânzării, încasarea contravalorii mărfii, prezentarea produselor şi serviciilor aferente vânzării, promovarea imaginii magazinului (punctului de vânzare), menţinerea stocurilor şi necesarului de monetar de rezervă, verificarea stocurilor cu vânzările, întocmirea documentelor specifice activităţii de vânzare, precum şi raportarea activităţii de vânzare.

Cursul de calificare urmăreşte dobândirea de cunoştinţe şi abilităţi necesare desfăşurării în bune condiţii şi la standarde de pregătire ridicate a profesiei de lucrător comercial, precum: utilizarea corectă a limbajul şi terminologiei de specialitate; cunoaşterea caracteristicilor de calitate ale mărfurilor învăţate; caracterizarea merceologică a grupelor de mărfuri învăţate; evidenţierea condiţiilor de ambalare, marcare, transport şi depozitare a mărfurilor; efectuarea recepţiei mărfii şi prezentarea mărfurilor la cumpărător; cunoaşterea etapelor vânzării mărfurilor; efectuarea etalării şi expunerii de mărfuri; dezvoltarea deprinderii de a recurge la noţiuni şi principii teoretice în abordarea unor probleme practice; utilizarea corectă a limbajului şi a vocabularului de specialitate; dobândirea deprinderilor de comunicare civilizată şi decentă cu consumatorii, gestică, mimică şi exprimarea corespunzătoare; cunoaşterea legislaţiei în vigoare referitoare la comerţ; utilizarea aparatelor de marcat electronice; completarea documentelor aferente vânzării mărfurilor; sortarea, depozitarea şi pregătirea mărfurilor;
După desfășurarea părții teoretice şi părții practice se va susține un examen în fața unei comisii de evaluatori. Costurile cursului vor fi suportate din cadrul proiectului.

Durata cursului este de 360 ore, acesta fiind structurat astfel: 120 ore pregătire teoretică şi 240 ore pregătire practică. În urma absolvirii cursului participanţii vor primi certificate de calificare autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice fiind reglementate de lege, ca acte de studii cu recunoaştere la nivel naţional şi european. Certificatele de calificare eliberate vor fi însoțite de suplimentele descriptive cu competenţele profesionale dobândite conform standardului ocupațional.

Actele necesare cursanţilor pentru înscriere sunt următoarele:
• copie act de identitate;
• copie certificat de naştere;
• copie certificat de căsătorie (pentru femei);
• copie după ultima diplomă de studii sau adeverinţă de studii (în original);

 

Centrul de Dezvoltare Smart

Pentru date suplimentare:
Tel: 033 610 11 77
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Asociatia Centrul de Dezvoltare SMART

cursuri de calificare - proiecte - consultanta fonduri
Cursuri de calificare. Investim in mod activ in sprijinirea comunitatii ca sa dezvoltam afaceri și oameni de succes. Este posibil, firesc pentru o societate care se respecta si, cel mai important, SMART.

detalii articol

 

 

Curs autorizat CNFPA Manager de Proiect

Cursuri de calificare - Consultanta fonduri europene

Prezentare curs: Programul de formare profesionala Manager de Proiect se bazeaza in principal pe etapele realizarii unui proiect tip cerere de finantare, imbinand interactiv partea teoretica cu cea practica.

detalii articol

Consultanta finantari

Fondurile structurale nerambursabile pot fi solutia dezvoltarii unei intreprinderi nou infiintata sau a uneia deja existenta pe piata.

Centrul de Dezvoltare SMART ofera servicii de consultanta  pentru administrttia publica si sectorul privat.

detalii articol

Centrul de Dezvoltare Smart

Consultanta fonduri nerambursabile | Proiecte | Cursuri

Telefon: +4 0336 101177
Fax: 
+4 0336 818613
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
 Bucharest, Romania - 1, Blanduziei  Street, sector 2 - Tel / Fax: +4 031 824 15 90/91 
 Galați, Romania - 3, Brailei, 1st Floor. postal code 800150 

Centrul de Dezvoltare Smart Galati - Servicii