Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.

CURS AUTORIZAT CNFPA LUCRĂTOR ÎN CULTURA PLANTELOR

(Cod COR: 611 111)

Cursul de calificare în meseria de lucrător în cultura plantelor este adresat persoanelor ce doresc să îşi desfăşoare activitatea profesională în unităţile agricole.

Lucrătorii calificaţi în cultura plantelor, efectuează lucrări de pregătire a solului, însămânţări, plantări, aplică tratamente fitosanitare, fertilizare prin pulverizare de subsţante insecticide şi pesticide şi recoltare a culturilor de câmp; plantează pomi fructiferi, arbori şi arbuşti; recoltează culturi de grădină şi flori; culeg fructe de pădure; depozitează şi prelucrează produse agricole şi le valorifică produse către organisme de comercializare sau cumpărători.

În cadrul cursului de calificare, lucrătorii calificaţi în cultura plantelor vor acumula competenţe specifice ce ţin de planificarea şi executarea lucrărilor necesare pentru întreţinerea şi recoltarea culturilor de câmp, plantarea pomilor fructiferi şi a altor arbori şi arbusti, recoltarea legumelor, cultivarea plantelor medicinale şi viţei-de-vie.


În urma absolvirii cursului de calificare, absolvenţii calificaţi în culturi de câmp şi legumicultură realizează lucrări agricole de pregătire a solului, însămânţarea, plantarea, cultivarea şi recoltarea culturilor de câmp: grâu, orez, sfeclă, trestie-de-zahăr etc. sau legumelor: cartofi, varză etc. stabilesc suprafaţa culturilor şi asigura aprovizionarea cu seminţe, îngrăşăminte ş.a.
După desfășurarea părții teoretice şi părții practice se va susține un examen în fața unei comisii de evaluatori.

Durata cursului este de 360 ore, acesta fiind structurat astfel: 120 ore pregătire teoretică şi 240 ore pregătire practică. În urma absolvirii cursului participanţii vor primi certificate de calificare autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice fiind reglementate de lege, ca acte de studii cu recunoaştere la nivel naţional şi european. Certificatele de calificare eliberate vor fi însoțite de suplimentele descriptive cu competenţele profesionale dobândite conform standardului ocupațional.

Actele necesare cursanţilor pentru înscriere sunt următoarele:
• copie act de identitate;
• copie certificat de naştere;
• copie certificat de căsătorie (pentru femei);
• copie după ultima diplomă de studii sau adeverinţă de studii (în original);

 

Centrul de Dezvoltare Smart

Pentru date suplimentare:
Tel: 033 610 11 77
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Asociatia Centrul de Dezvoltare SMART

cursuri de calificare - proiecte - consultanta fonduri
Cursuri de calificare. Investim in mod activ in sprijinirea comunitatii ca sa dezvoltam afaceri și oameni de succes. Este posibil, firesc pentru o societate care se respecta si, cel mai important, SMART.

detalii articol

 

 

Curs autorizat CNFPA Manager de Proiect

Cursuri de calificare - Consultanta fonduri europene

Prezentare curs: Programul de formare profesionala Manager de Proiect se bazeaza in principal pe etapele realizarii unui proiect tip cerere de finantare, imbinand interactiv partea teoretica cu cea practica.

detalii articol

Consultanta finantari

Fondurile structurale nerambursabile pot fi solutia dezvoltarii unei intreprinderi nou infiintata sau a uneia deja existenta pe piata.

Centrul de Dezvoltare SMART ofera servicii de consultanta  pentru administrttia publica si sectorul privat.

detalii articol

Centrul de Dezvoltare Smart

Consultanta fonduri nerambursabile | Proiecte | Cursuri

Telefon: +4 0336 101177
Fax: 
+4 0336 818613
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
 Bucharest, Romania - 1, Blanduziei  Street, sector 2 - Tel / Fax: +4 031 824 15 90/91 
 Galați, Romania - 3, Brailei, 1st Floor. postal code 800150 

Centrul de Dezvoltare Smart Galati - Servicii