Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.

Training IMPLICARE

Va propunem un nou training: IMPLICARE

Trainingul imbina elemente teoretice si practice de politici publice cu elemente teoretice si practice de democratie participativa. Este util atunci cand participantii la training doresc sa rezolve probleme de interes public la nivel local, national sau european.

Durata: 2 zile
Organizare: 2 module a cate 1.5 ore in prima zi si doua module a cate 1.5 ore in ziua a doua
Numar participanti: 8 – 50

Pregatire: organizatorii stabilesc din timp problema sau problemele la care doresc sa gaseasca solutii cu ajutorul participantilor. La un numar mic de participanti (8-20), se recomanda abordarea unei singure probleme. La un numar mai mare de participanti se pot aborda doua sau mai multe probleme, participantii urmand a fi impartiti in spatii de lucru diferite. In perioada de pregatire a trainingului, organizatorii creeaza un text de prezentare si explicare a problemei pe care il publica pe www.politicipublice.ro daca problema este de interes local sau national in Romania sau pe www.public-policies.eu daca problema este de interes european. Pentru publicarea problemei, ONG-ul trebuie sa aiba pregatite o poza sugestiva pentru problema in cauza si sigla asociatiei, ambele in format electronic.

Modul 1, Elemente teoretice de participare activa si politici publice: trainerul le vorbeste participantilor despre problemele participarii active, despre elementele de baza privind realizarea unei propuneri de politici publice si despre trainingul IMPLICARE. Participantii sunt impartiti in grupe de lucru, iar pentru fiecare grup de lucru se alege cate un raportor. Raportorii primesc cate un formular cu urmatoarele campuri: nume, profesie, educatie, email, telefon, website, solutii. Grupele de lucru dezbat subteme ale problemei.

Modul 2, Cafenea publica: fiecare grup de lucru dezbate timp de 20 de minute subtema grupului, cautand solutii la problema publicata. La fiecare 20 de minute, participantii isi schimba grupurile de lucru, avand posibilitatea sa contribuie cu idei si la alte subteme. Doar raportorii raman nemiscati. In acest timp, organizatorii ii servesc pe participanti cu apa, suc, cafea si fac cate o poza raportorilor. Dupa 60 de minute (3 rotiri), raportorii prezinta in plen solutiile identificate la masa lor si predau organizatorilor formularele completate.

Modul 3, Metoda SMART de Politici Publice: trainerul prezinta participantilor pagina problemei pe www.politicipublice.ro sau www.public-policies.eu, unde se afla acum si solutiile identificate de ei, din timpul cafenelei publice. Trainerul le prezinta apoi cele doua formulare de propunere de politici publice disponibile la linkul http://www.politicipublice.ro/index.php/a/Template-Adrese-Oficiale_34 si hotarasc impreuna ce formular sa foloseasca pentru problema in cauza. De asemenea, stabilesc in plen catre ce institutie redacteaza propunerea de politici publice, in atentia carei persoane si dau un titlu propunerii. Formularul scurt este format din trei campuri (context, criterii, recomandare), iar cel lung din patru campuri (context, criterii, optiuni, recomandare). Participantii sunt impartiti apoi in trei grupe de lucru daca se alege formularul scurt sau patru grupe de lucru daca se alege formularul lung. Fiecare grup de lucru redacteaza textul aferent campului din propunerea de politici publice. Dupa jumatate de ora, participantii se pot roti astfel incat sa contribuie cu idei si la alte campuri din propunerea de politici publice.

Modul 4, Politici publice si promovare: jumatate de ora poate fi folosita pentru a lasa grupurile de lucru sa redacteze textul final aferent campului lor din propunerea de politici publice. Textul final aferent fiecarui grup este apoi predat unui raportor sau unui organizator care completeaza propunerea de politici publice pe laptopul conectat la videoproiector, in plen. In timpul in care raportorul completeaza propunerea de politici publice, participantii sunt invitati sa promoveze pagina problemei la care au gasit solutii, in mediul online. La acest modul este recomandat ca participantii sa vina cu laptopurile personale si sa promoveze pagina problemei pe siteurile de socializare. In ultimul sfert de ora, propunerea de politici publice trebuie sa fie gata si sa se supuna la vot in plen. Apoi ea este listata, iar reprezentatul Metodei SMART de Politici Publice o va semna si ștampila. La final, adresa oficiala va fi publicata pe pagina problemei si va fi trimisa prin email la insitutia publica abilitata sa puna in practica solutiile propuse de participanti.

Centrul de Dezvoltare Smart

Pentru date suplimentare: 
Tel: 033 610 11 77
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

Asociatia Centrul de Dezvoltare SMART

cursuri de calificare - proiecte - consultanta fonduri
Cursuri de calificare. Investim in mod activ in sprijinirea comunitatii ca sa dezvoltam afaceri și oameni de succes. Este posibil, firesc pentru o societate care se respecta si, cel mai important, SMART.

detalii articol

 

 

Curs autorizat CNFPA Manager de Proiect

Cursuri de calificare - Consultanta fonduri europene

Prezentare curs: Programul de formare profesionala Manager de Proiect se bazeaza in principal pe etapele realizarii unui proiect tip cerere de finantare, imbinand interactiv partea teoretica cu cea practica.

detalii articol

Consultanta finantari

Fondurile structurale nerambursabile pot fi solutia dezvoltarii unei intreprinderi nou infiintata sau a uneia deja existenta pe piata.

Centrul de Dezvoltare SMART ofera servicii de consultanta  pentru administrttia publica si sectorul privat.

detalii articol

Centrul de Dezvoltare Smart

Consultanta fonduri nerambursabile | Proiecte | Cursuri

Telefon: +4 0336 101177
Fax: 
+4 0336 818613
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
 Bucharest, Romania - 1, Blanduziei  Street, sector 2 - Tel / Fax: +4 031 824 15 90/91 
 Galați, Romania - 3, Brailei, 1st Floor. postal code 800150 

Centrul de Dezvoltare Smart Galati - Servicii