CRITERII DE ELIGIBILITATE SOLICITANTI
Sunt eligibili pentru a participa în cadrul programului IMM-uri și operatori economici care activează în domeniul HORECA, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) în cazul operatoriilor economici persoane juridice care activează în domeniul HoReCa și desfășoară activități sub codurile CAEN 5510 – Hoteluri și alte facilități de cazare similare, 5520 – Facilități de cazare pentru vacanțe și perioadă de scurtă durată, 5530 – Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere, 5590 – Alte servicii de cazare, 5610 – Restaurante și alte activități de servicii de alimentație, 5621 – Activități de alimentație (catering) pentru evenimente, 5629 – Alte activități de alimentație, 5630 – Baruri și alte activități de servire a băuturilor, c.a., 9329 – Alte activități recreative și distractive n.c.a;
b) au calitatea de proprietar/ administrator, concesionar sau locatar/ comodatar cu drept de superficie pentru imobilul pe care se implementează proiectul
c) întocmesc și prezintă o analiză energetică privind consumul actual și cel estimat pentru 12 luni consecutive sau perioada corespondentă din activitatea sezonieră, după caz; analiza energetică va fi elaborată de către un auditor energetic/manager energetic acreditat de către ME;
d) se angajează că va întocmi toată documentația tehnică necesară instalării sistemului;
e) se angajează că va instala sistemul prin instalatorul ales;
f) au deschis un cont la Trezoreria Statului alocat programului de finanțare Electric Up sau se angajează să îl deschidă cel târziu la data încheierii contractului de finanțare;
g) au îndeplinite obligațiile de plată a taxelor, impozitelor, contribuțiilor şi amenzilor către bugetul de stat, bugetele locale conform prevederilor legale în vigoare;
h) nu au suspendate/ restricționate activitățile economice, nu se află în procedură de dizolvare, lichidare, etc;
i) nu au atins plafonul maxim al ajutorului de minimis de 300.000 euro în ultimii de 3 ani consecutivi.