Opening Hours :

MON – FRi: 8AM – 5PM

Troll Free Number :

+44 567 890123 – 30

Address : Cargo Hub,

NEWYORK 10012, USA

Proiecte

Start UP SmartFINALIZAT 

Finantator: POS DRU, Axa Prioritară 3, Domeniul Major de Interventie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”

Perioada de desfasurare: 6 Februarie – 5 Decembrie 2015

Costul proiectului: 8.582.300 lei.

Solicitantul proiectului:CENTRUL DE DEZVOLTARE SMART

Parteneri: Asociatia Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania, regiunea Sud-Est, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG

Obiectivul general: dezvoltarea competentelor antreprenoriale si sustinerea initiativelor antreprenoriale in vederea stimularii ocuparii pe cont propriu a persoanelor peste 18 ani care doresc sa initieze o activitate independenta, in regiunile de dezvoltare Sud-Est si Sud-Muntenia.

Grup tinta: 400 de persoane peste 18 ani din regiunile Sud-Est si Sud-Muntenia, care doresc sa intieze o activitate independenta

Activitatile proiectului:

  • Organizarea unei caravane de informare si constientizare privind oportunitatile oferite prin proiect si incurajarea antreprenoriatului in fiecare judet din regiunile Sud-Est si Sud-Muntenia;
  • Realizarea unei campanii de promovare a proiectului si a culturii antreprenoriale in mediul online
  • Organizarea a 20 de cursuri de competente antreprenoriale pentru 400 de participanti din grupul tinta
  • Organizarea unui concurs de idei de afaceri. Prin concurs, se vor selecta pentru finantare 42 de idei de afaceri, din care minim 40 din randul celor care au participat la cursurile de formare in competente antreprenoriale. Vor fi selectate minim 2 idei de afaceri pentru fiecare din cele 13 judete ale regiunilor de dezvoltare Sud-Est si Sud-Muntenia si minim 50% din ideile de afaceri castigatoare vor fi dezvoltate de persoane din grupul tinta eligibil care apartin categoriei de varsta 18-25 de ani, inmatriculati in invatamantul superior.
  • Finantarea planurilor de afaceri selectate in urma concursului de idei de afaceri. Prin aceasta activitate, se vor infiinta si finanta 42 de firme startup prin schema de ajutor de minimis “Sprijin pentru Antreprenori”. Fiecare plan de afaceri selectat va fi finantat prin acordarea unei subventii in valoare de 86.500 lei. Fiecare intreprindere nou creata va asigura crearea a cel putin 2 locuri de munca si mentinerea lor pe o perioada de minim 6 luni dupa finalizarea proiectului.
  • Infiintarea si coordonarea Incubatorului de afaceri “Start UP Smart” ca centru de sprijin pentru initierea si dezvoltarea celor 42 de afaceri. In cadrul incubatorului de afaceri vor primi asistenta si servicii de mentorat pentru a avea succes in afacerile startup pe care le vor demara insa vor putea derula si activitati administrative precum si activitati de promovare ale produselor si serviciilor pe care le comercializeaza.
  • Organizarea unei Scoli de Afaceri care va dura 5 zile la care vor participa cei 42 de cursanti care au fost selectati in urma concursului de idei de afaceri sa primeasca subventii conform ajutorului de minimis.
  • Infiintarea Retelei Antreprenorilor Regionali. Aceasta retea va fi formata initial din cei 42 de antreprenori care primesc subventie in cadrul ajuorului de minimis. Reteaua va constitui un exemplu de buna practica care va furniza povesti de succes de antreprenoriat, pentru a incuraja si alte persoane din grupul tinta sa initieze activitati independente.
  • Organizarea a 8 sesiuni de mentorat in cadrul incubatorului Start UP Smart la care vor participa atat castigatorii subventiei dar si participantii cursurilor de competente antreprenoriale
  • Oferirea de sprijin integrat firmelor startup create prin proiect, constand in consiliere, sprijin pentru initierea afacerilor, surse de finantare noi, asistenta si post asistenta in sprijinul initierii afacerilor si a ocuparii pe cont propriu, noutati fiscale, networking, training vanzari.
  • Dezvoltarea si implementarea unei campanii de promovare a importantei principiilor incluziunii sociale si a egalitatii de sanse pe piata muncii.
  • Selectarea si dezvoltarea a 2 centre de sprijin pentru initierea afacerilor care sunt deja existente in regiunile de dezvoltare Sud-Est si Sud-Muntenia.

StartUp Smart Home

Recent Posts

DANUBE WOOD(S) ROUTEÎN DERULARE 

The Cultural Route of Forests along the Danube DANUBE WOOD(S) ROUTE (RO)Proiectul DANUBE WOOD(s) ROUTE…

54 years ago

NAȚIONAL – START-UP NATIONACTIV 

START-UP NATION ROMANIA 2024* DESCHIDEREA APELULUI DE PROIECTE NU A FOST STABILITĂ   CUI SE…

54 years ago

NAȚIONAL – Granturi pentru dezvoltarea tehnologiilor digitale avansateACTIV 

PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂDESCHIDEREA CERERII DE PROIECTE: ESTIMAT 25 MARTIE 2024ÎNCHIDEREA APELULUI DE…

54 years ago

NAȚIONAL – Ajutor de Stat pentru Construirea Instalațiilor de Reciclare a DeșeurilorACTIV 

PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂDESCHIDEREA APELULUI DE PROIECTE 14 MAI 2024ÎNCHIDEREA APELULUI DE PROIECTE…

54 years ago

NAȚIONAL – Electric UPACTIV 

ELECTRIC UP II DATA DE DESCHIDERE A APELULUI DE PROIECTE NU A FOST STABILITĂ DURATA…

54 years ago

SUD-VEST OLTENIA (DOLJ, GORJ, MEHEDINȚI, OLT, VÂLCEA) – Stimularea cererii întreprinderilorACTIV 

PROGRAMUL REGIONAL SUD-VEST OLTENIADESCHIDEREA APELULUI DE PROIECTE: IULIE 2024 (ESTIMARE)CUI SE ADRESEAZĂSocietăților din Regiunea de…

54 years ago

This website uses cookies.